Martjanci

MISEL DNEVA

"Molitev ni samo to, da sklenemo roke, se pokrižamo. Je radost nad lepim svetom, radost ob dobrem človeku, občutenje, da mi je Bog blizu, da sem ob njem, navzoč!" B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu (JMS)
Bistvo posvetitve je v skladu s posvetitveno molitvijo zavestna in popolna odpoved grehu, zapeljivosti zla in hudemu duhu ter nepreklicna podaritev Marijinemu Srcu in po njem Jezusovemu Srcu, kot odgovor na njuno ljubezen. S to posvetitvijo se zavestno obnovi in poglobi krstna posvetitev Bogu. Vsi ljudje smo Jezusovi, ker je naš Stvarnik in Odrešenik. Še bolj smo po svetem krstu njegovi vsi kristjani. Pripadnost Jezusu moramo potrditi in jo nato vedno znova potrjevati z osebno odločitvijo zanj. To se na odličen način zgodi pri dobro pripravljeni posvetitvi Jezusovemu Srcu. Nismo le Jezusovi, ampak tudi Marijini, saj je naša duhovna mati. Kdor se izroči Marijinemu Srcu, ga ona izroči Jezusovemu. Ona je bližnjica k Jezusu, srednica in priprošnjica pri njem. Velja pravilo sv. Ludvika Grigniona Montfortskega: Po Mariji k Jezusu! V polnem pomenu se lahko posvetimo samo Bogu, zato tudi Jezusu, ki ni samo pravi človek, ampak tudi pravi Bog. Devici Mariji se posvetimo le v širšem (analognem) pomenu te besede, zato v soglasju z novejšimi navodili Apostolskega sedeža raje uporabljamo izraz 'izročitev', 'podaritev'. S posvetitvijo po Mariji izročimo Jezusu: svojo dušo in telo, duhovni napredek, svoje molitve, žrtve in dobra dela, svoje skrite duhovne boje, prizadevanje za čistost duše, različne križe, zdravstveno stanje, svojo družino, znance in prijatelje, svoj poklic in materialne dobrine. V nas se začne novo življenje, ki je oblikovano po Jezusovem in Marijinem Srcu. Če se zavestno podarimo Jezusovemu in Marijinemu Srcu, se nam tudi onadva podarita na nov način. Gre za zavezo dveh ljubezni. Ko se podarimo Jezusu in Mariji, smo njuna last in onadva bosta skrbela za nas kot za svojo lastnino.

Oznanila

nedelja, 02.02.2020

Martjanski zvon - februar

Oznanila Župnije Martjanci za mesec februar.
več ...

ponedeljek, 06.01.2020

Martjanski zvon - januar

Oznanila Župnije Martjanci za mesec januar.
več ...

ponedeljek, 10.06.2013

Druga oznanila


več ...

Aktualne novice

nedelja, 20.07.2014

3. Pastoralni dan v Župniji Martjanci

fotografije v pripravi
več ...

sobota, 21.06.2014

Ekumensko molitveno srečanje v Vučji Gomili - junij

Ekumensko molitveno srečanje v ekumenski kapeli Božjega usmiljenja v Vučji Gomili v čast Presvetemu Jezusovemu Srcu, 21. junija 2014.
več ...

sobota, 31.05.2014

Ekumensko molitveno srečanje v Vučji Gomili - maj

Ekumensko molitveno srečanje v ekumenski kapeli Božjega usmiljenja v Vučji Gomili ob sklepu šmarnic, 31. maja 2014.
več ...

nedelja, 25.05.2014

Prvo sveto obhajilo

fotografije v pripravi
več ...

ponedeljek, 12.05.2014

Zgibanka o ekumenski kapeli

Vabljeni k branju.
več ...

sobota, 19.04.2014

Velikonočna vigilija


več ...

petek, 18.04.2014

Veliki petek


več ...